XML English Abstract Print


دانشگاه زابل
چکیده:   (11 مشاهده)
به منظور بررسی ارتباط برخی از صفات مورفولوژیکی مهم با عملکرد دانه در سویا، 18 ژنوتیپ سویا در آزمایشی در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که در تمام صفات مورد مطالعه بین ژنوتیپ‌ها اختلاف معنی‌داری وجود داشت. نتایج تجزیه همبستگی صفات نیز نشان داد که صفات عملکرد بیولوژیک (96/0)، شاخص برداشت (92/0) و تعداد شاخه فرعی (92/0) بیشترین همبستگی را با عملکرد دانه داشتند. در نتایج تجزیه به عامل‌ها نیز چهار عامل مستقل از هم، مجموعا 92/99 درصد از تغییرات کل داده‌ها را توجیه نمودند. عامل اول با 71/96 درصد از واریانس کل را توجیه نمود که به عنوان عامل عملکرد نام‌گذاری شد. مدل رگرسیون چند گانه با روش تجزیه رگرسیون گام به گام، برای عملکرد دانه نیز نشان داد که صفات عملکرد بیولوژیک، وزن هزار دانه و شاخص برداشت به ترتیب وارد مدل شده و در کل 85/98 درصد از تغییرات عملکرد دانه را توجیه می‌کند. ضرایب همبستگی این صفات به ترتیب 96/0، 78/0 و 92/0 می‌باشد که همه آنها در سطح آماری یک درصد معنی‌دار گردید. در نتیجه این صفات می‌توانند به عنوان شاخص ترین صفت در برنامه‌های اصلاحی سویا مورد استفاده قرار گیرند. همچنین با انجام تجزیه کلاستر ارقام سویا را در 3 گروه قرار گرفتند.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات، بیومتری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb