دوره 9، شماره 24 - ( زمستان 1396 )                   جلد 9 شماره 24 صفحات 22-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbanpour A, Salimi A, Tajick Ghanbary M A, Pirdashti H, Dehestani A. Relationship between Fruit Yield and its Components in Tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) Cultivars using Multivariate Statistical Methods. jcb. 2018; 9 (24) :22-29
URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-928-fa.html
قربانپور اکرم، سلیمی اعظم، تاجیک قنبری محمدعلی، پیردشتی همت اله، دهستانی علی. بررﺳﻲ رواﺑﻂ ﺑﻴﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد میوه و اﺟﺰای آن در ارﻗﺎم مختلف گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روشﻫﺎی آﻣﺎری ﭼﻨﺪ ﻣﺘﻐﻴﺮه . پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی. 1396; 9 (24) :22-29

URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-928-fa.html


دانشیار
چکیده:   (307 مشاهده)
ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ارﺗﺒﺎط ﺻﻔﺎت ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺎ ﻋﻤﻠﻜﺮد میوه، 16 ژﻧﻮﺗﻴﭗ گوجه­فرنگی در ﻗﺎﻟﺐ ﻃرح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ سه ﺗﻜﺮار ﻣﻮرد ارزﻳﺎﺑﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ. بیست ﺻﻔﺖ زراﻋﻲ ﺷﺎﻣﻞ ارتفاع بوته، قطر ساقه، تعداد شاخساره، وزن بوته، تعداد شاخه جانبی، تعداد و وزن تر و خشک برگ، ساقه و ریشه، تعداد میوه در هر بوته، وزن میوه، طول و عرض میوه، نسبت طول به عرض و فاصله میوه تا سطح زمین، محتوای کلروفیل و عملکرد ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮفت. ﻋﻤﻠﻜﺮد میوه ﺑﺎ ﺻﻔﺎت ارتفاع بوته، تعداد برگ، محتوای کلروفیل و تعداد میوه ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﻲ ﻣﺜﺒﺖ و ﻣﻌﻨﻲ­داری داشت. نتایج رگرسیون گام به گام با ضریب تبیین ۸9 درصد نشان داد تعداد میوه در بوته، مهمترین جزء عملکرد است. نتایج تجزیه علّیت نیز نشان داد این ﺻﻔﺖ دارای ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ اﺛﺮ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻣﺜﺒﺖ (94/0=I) و محتوای کلروفیل (059/0- =I)، بیشترین اﺛﺮ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻣﻨﻔﻲ روی ﻋﻤﻠﻜﺮد میوه دارند، ﻟﺬا ﻣﯽﺗﻮان از ایﻦ ﺻﻔﺎت ﺑﻪ ﺧﻮﺑﯽ در اﻓﺰایﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮد اﺳـﺘﻔﺎده ﮐﺮد. با توجه به نتایج ضریب همبستگی کوفنتیک، ماتریس تشابه اقلیدوسی با الگوریتم UPGMA ارقام گوجه­فرنگی را به دو گروه دسته­بندی کردند. همچنین نتایج بای­پلات و تجزیه خوشه­­ای یکدیگر را تایید نمودند. در مجموع در ﺑﯿﻦ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﻣﻮرﻓﻮ- ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻜﻲ، ﺻﻔﺎﺗﯽ ﻧﻈﯿﺮ ارتفاع بوته، تعداد برگ، محتوای کلروفیل و تعداد میوه ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ﻣﻬﻢﺗﺮی ﺑﺮای ﮔﺰیﻨﺶ ﻫﯿﺒﺮیﺪﻫﺎی گوجه­فرنگی ﺑﺎ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﺎﻻ ﻫﺴﺘﻨﺪ. 
متن کامل [PDF 431 kb]   (100 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات، بیومتری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb