khorshid A, Asadi A A. Investigation of Changes in Qualitative Characteristics of Sugar Beet Breeding Lines under Drought Stress and Normal Conditions. jcb. 2020; 12 (35) :18-29
URL:
http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-1085-fa.html
بخش تحقیقات چغندرقند، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران
چکیده: (233 مشاهده)
کیفیت چغندرقند ترکیبی است از تمام حالات فیزیکی و شیمیایی ریشه چغندرقند که روی فرآیند تولید و یا محصول شکر و یا محصولات جانبی اثر میگذارد. از طرف دیگر کمآبی و دمای بالا در دوره رشد موجب افزایش ناخالصی های ریشه چغندر به ویژه ترکیبات نیتروژنه شده و درنهایت باعث تغییر در کیفیت چغندرقند میشوند. بهمنظور بررسی تغییرات خصوصیات کیفی چغندرقند تحت تنش خشکی خانوادههای فولسیب حاصل از برنامههای اصلاحی در دو آزمایش جداگانه خشکی و نرمال در سال زراعی 1396 در ایستگاه تحقیقات مهندس مطهری کرج موردبررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تنش خشکی باعث کاهش معنیدار عملکرد ریشه، عملکرد قند، عملکرد قند خالص، میزان پتاسیم، میزان ازت مضره و قند ملاس و افزایش میزان سدیم و خلوص شربت شد. فولسیبهای مورد بررسی تنها از نظر صفات ازت مضره و ضریب قلیائیت دارای اختلاف معنیدار بودند. علیرغم معنیدار نشدن اختلافات بین ژنوتیپها ازنظر عملکرد ریشه و قند، بیشترین عملکرد ریشه مربوط به فولسیبهای 5 و 6 و کمترین عملکرد مربوط به فولسیب 15 و شاهدهای 20، 23، 21 و 19 بود. همچنین فولسیبهای 5، 1 و 6 دارای بیشترین و فولسیبهای 2، 15، 9، 2 و شاهد 23 دارای کمترین عملکرد قند بودند
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
اصلاح براي تنش هاي زنده و غيرزنده محيطي دریافت: 1398/7/19 | ویرایش نهایی: 1399/9/7 | پذیرش: 1399/5/11 | انتشار: 1399/7/10