دوره 8، شماره 19 - ( پاییز 1395 )                   جلد 8 شماره 19 صفحات 112-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2017). Effect of Osmotic Stress on Some Physiological Characters of Wheat Cultivars. jcb. 8(19), 123-112.
URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-699-fa.html
طهماسب عالی مریم، اصغری علی، سفالیان امید، محمددوست چمن‌آباد حمیدرضا، رسول‌زاده علی. اثر تنش اسمزی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی ارقام گندم پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی 1395; 8 (19) :112-123

URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-699-fa.html


چکیده:   (3660 مشاهده)

این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر تنش اسمزی بر خصوصیات فیزیولوژیکی ارقام گندم به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکراردر سال 1392 در دانشگاه محقق اردبیلی اجرا گردید. 20 رقم گندم در سه سطح تنش اسمزی (0، 6- و 12- بار) مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تنش بر تمامی صفات مورد بررسی به جز کارتنوئید، کلروفیل b و عملکرد کوانتوم تاثیر معنی­دار داشت. مقایسات میانگین‌ها با روش دانکن در سطح احتمال یک درصد نشان داد که افزایش تنش اسمزی باعث افزایش میانگین صفاتی مانند قندمحلول، پرولین و کلروفیل a در اکثر ارقام گردید، اما میانگین صفاتی مانند فلورسانس اولیه، فلورسانس حداکثر، کارتنوئید و فلورسانس متغیر در بیشتر ارقام مانند تجن، گاسکوژن، میهن، رسول، گاسپارد و بک­کراس ­روشن ­زمستانه نسبت به سطح شاهد کاهش نشان داد. هم­چنین میانگین صفات عملکرد کوانتوم و کلروفیل b در تعداد زیادی از ارقام مانند آرتا، کویر و بک­کراس­ روشن ­زمستانه در سطح تنش اسمزی 6- بار بیشترین مقدار را دارا بود. براساس نتایج حاصل از تجزیه­ خوشه­ای براساس صفات فیزیولوژیک در سطح شاهدو تنش اسمزی، ارقام زرین، اینیا، آرتا، مغان 1، تجن و شیرودی انحراف از میانگین کل بالاتری برای اکثر صفات داشتند. در سطح تنش اسمزی 6- بار ارقام ارگ، توس، میهن، مغان 3، اروم، کویر، بک­کراس­روشن زمستانه و شیرودی و در سطح تنش اسمزی 12- بار ارقام میهن، گاسکوژن، مغان 2 و رسول در گروه ارقام متحمل به تنش اسمزی قرار گرفتند.

متن کامل [PDF 1325 kb]   (2360 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات
دریافت: 1395/10/22 | ویرایش نهایی: 1395/10/25 | پذیرش: 1395/10/22 | انتشار: 1395/10/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb