XML English Abstract Print


موسسه آموزش عالی سنا ساری
چکیده:   (18 مشاهده)
 به منظور بررسی تاثیر پوترسین و اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیک و آنتی­اکسیدانی گیاه استویا در شرایط تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش گیاهان تحت تاثیر غلظت­های مختلف پوترسین (0،5/0و1 میلی­مولار)­، اسید سالیسیلیک (0 و 5/0 میلی­مولار) و شوری (0،75 و 150 میلی­مولار) قرار گرفتند. نتایج نشان دادکه محلول­پاشی پوترسین در غلظت­های مختلف سبب افزایش معنی­دار مقادیر رنگیزه­های کلروفیلی و میزان فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی کاتالاز و پراکسیداز گردید ولی در مقدار مالون­دی­آلدئید و محتوای رطوبت نسبی برگ روند کاهشی را نشان داد. یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که شوری سبب کاهش رنگیزه­های فتوسنتزی و افزایش فعالیت­های آنتی­اکسیدانی شد. همچنین به کارگیری­ اسید سالیسیلیک منجر به افزایش مقادیر فعالیت آنزیم­های کاتالاز و پراکسیداز گردید. نتایج اثر متقابل پوترسین و شوری نشان داد که در سطوح مختلف شوری با افزایش پوترسین رنگیزه­های فتوسنتزی روند افزایشی داشته­اند که این روند معنی‌دار نبود ولی مقدار آنتوسیانین در سطوح مختلف شوری در غلظت یک میلی­مولار پوترسین نسبت به نمونه شاهد افزایش یافت. همچنین مقادیر فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز افزایش یافت که این روند افزایشی معنی­دار بود. نتایج مقایسه میانگین اثر متقابل پوترسین، اسید سالیسیلیک و شوری حاکی از آن بود که در سطح 75 میلی­مولار شوری و 5/0 میلی­مولار اسید سالیسیلیک با افزایش سطوح پوترسین روند افزایشی در مقدار نشت­یونی مشاهده گردید. همچنین نتایج حاکی از آن بود که در سطوح مختلف شوری و غلظت 5/0 میلی­مولار اسید سالیسیلیک، با افزایش مقدار پوترسین مقدار مالون­دی­آلدئید روند کاهشی و مقدار فعالیت آنزیم پراکسیداز روند افزایشی نسبت به نمونه شاهد نشان داد.
 
واژه‌های کلیدی: پوترسین، اسید سالیسیلیک، شوری، استویا
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ساير

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb