دوره 11، شماره 29 - ( بهار 1398 )                   جلد 11 شماره 29 صفحات 40-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

gerami M, mohammadian A, Akbarpour V. The Effect of Putrescine and Salicylic Acid on Physiological Characteristics and Antioxidant in Stevia Rebaudiana B. Under Salinity Stress. jcb. 2019; 11 (29) :40-54
URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-918-fa.html
گرامی مهیار، محمدیان اطهر، اکبرپور وحید. بررسی اثر پوترسین و اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی و آنتی‌اکسیدانی گیاه استویا (Stevia rebaudiana B.) در شرایط شوری . پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی. 1398; 11 (29) :40-54

URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-918-fa.html


موسسه آموزش عالی سنا ساری
چکیده:   (134 مشاهده)
به ­منظور بررسی تاثیر پوترسین و اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیک و آنتی­ اکسیدانی گیاه استویا در شرایط تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش گیاهان تحت تاثیر غلظت­های مختلف پوترسین (0، 5/0و 1 میلی­مولار)، اسید سالیسیلیک (0 و 5/0 میلی­مولار) و شوری (0، 75 و 150 میلی­مولار) قرار گرفتند. نتایج نشان داد که محلول ­پاشی پوترسین در غلظت ­های مختلف سبب افزایش معنی ­دار مقادیر رنگیزه ­های کلروفیلی و میزان فعالیت آنزیم­ های آنتی­ اکسیدانی کاتالاز و پراکسیداز گردید ولی در مقدار مالون­دی­ آلدئید و محتوای رطوبت نسبی برگ روند کاهشی را نشان داد. یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که شوری سبب کاهش رنگیزه­ های فتوسنتزی و افزایش فعالیت­ های آنتی­اکسیدانی شد. همچنین به کارگیری­ اسید سالیسیلیک منجر به افزایش مقادیر فعالیت آنزیم­ های کاتالاز و پراکسیداز گردید. نتایج اثر متقابل پوترسین و شوری نشان داد که در سطوح مختلف شوری با افزایش پوترسین رنگیزه­های فتوسنتزی روند افزایشی معنی‌داری نداشتند ولی مقدار آنتوسیانین در سطوح مختلف شوری در غلظت یک میلی­مولار پوترسین نسبت به نمونه شاهد روند افزایشی را نشان داد. همچنین مقادیر فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز افزایش یافت که این روند افزایشی معنی­دار بود. نتایج مقایسه میانگین اثر متقابل پوترسین، اسید سالیسیلیک و شوری حاکی از آن بود که در سطح 75 میلی­مولار شوری و 5/0 میلی­مولار اسید سالیسیلیک با افزایش سطوح پوترسین روند افزایشی در مقدار نشت­ یونی مشاهده گردید. همچنین نتایج حاکی از آن بود که در سطوح مختلف شوری و غلظت 5/0 میلی­ مولار اسید سالیسیلیک، با افزایش مقدار پوترسین مقدار مالون­دی­ آلدئید روند کاهشی و مقدار فعالیت آنزیم پراکسیداز روند افزایشی نسبت به نمونه شاهد را نشان داد که منجر به ایجاد مقاومت این گیاه به تنش شوری گردید. پس به کار­گیری هر دو غلظت پوترسین و اسید سالیسیلیک موثر و قابل توصیه می­باشند.
واژه‌های کلیدی: پوترسین، اسید سالیسیلیک، شوری، استویا
متن کامل [PDF 1006 kb]   (28 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ساير
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۲ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۲/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۸/۲/۱۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb