دوره 11، شماره 30 - ( تابستان 1398 )                   جلد 11 شماره 30 صفحات 126-132 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khalili M, rostamitehrani M, ebrahimi M A. Evaluate the Genetic Diversity of Quantity and Quality of Wheat in Relation to High Molecular Weight Glutenin Subunits. jcb. 2019; 11 (30) :126-132
URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-908-fa.html
خلیلی معروف، رستمی تهرانی مریم، ابراهیمی محمد علی. ارزیابی تنوع ژنتیکی خصوصیات کمی و کیفی ژنوتیپ های گندم در رابطه با زیر واحدهای گلوتنین با وزن ملکولی بالا . پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی. 1398; 11 (30) :126-132

URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-908-fa.html


بخش کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران
چکیده:   (19 مشاهده)
به‌منظور ارزیابی تنوع ژنتیکی و خصوصیات کمی و کیفی ژنوتیپ­های گندم در رابطه با زیر واحدهای گلوتنین با وزن ملکولی بالا، تعداد 30 رقم و لاین امید بخش گندم از نظر تنوع آللی در مکان‌های ژنی کنترل­ کننده پروتئین گلوتنین به روش SDS-PAGE مورد ارزیابی قرار گرفت. الگوی باندی پروتئین‌های گلوتنین استخراج شده از بذر ارقام و لاین­ها حاکی از حضور سه زیر واحد در جایگاه ژنی Glu-A1، چهار زیر واحد در جایگاه Glu-B1 و دو زیر واحد در جایگاه Glu-D1 بود. در مکان ژنی Glu-A1 آلل‌های نول، 1 در مکان ژنی Glu-B1، زیر واحدهای 8+7 و 18+17 و در مکان ژنی Glu-D1 زیر واحدهای 10+5 دارای بالاترین فراوانی بودند. در تحقیق حاضر ژنوتیپ­های زرین، پیشگام، آذر، رسول، توس، 26 و 29 با امتیاز ژنومی 10 به‌عنوان بهترین ژنوتیپ­ها از لحاظ کیفیت نانوایی شناسایی شدند. بر اساس نتایج تجزیه رگرسیون داده‌ها آلل *2 جایگاه ژنی Glu-A1، 43 درصد از تغییرات درصد رطوبت دانه، آلل‌های *2 جایگاه ژنی Glu-A1 و آلل 10+5 جایگاه ژنی Glu-D1 درمجموع 52 درصد از تغییرات میزان پروتئین دانه، آلل 10+5 جایگاه ژنی Glu-D1، 43 درصد از تغییرات عدد زلنی، آلل 8+7 جایگاه ژنی Glu-B1، 40 درصد از تغییرات میزان سختی دانه و آلل 16+13 مکان ژنی Glu-B1 38 درصد از تغییرات میزان نشاسته دانه را توجیه نمودند.
متن کامل [PDF 582 kb]   (3 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات، بیومتری
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۳ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۶/۹ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۰/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb