دوره 10، شماره 26 - ( تابستان 1397 )                   جلد 10 شماره 26 صفحات 128-138 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

zamani S, Ghasemnezhad A, Alizadeh M, Alami M. Effect of Salinity and Salicylic Acid on Morphological and Photosynthetic Pigments Changes of Callus of Artichoke (Cynara scolymus L.) . jcb. 2018; 10 (26) :128-138
URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-676-fa.html
زمانی سحر، قاسم نژاد عظیم، علیزاده مهدی، اعلمی مهران. اثر شوری و اسیدسالیسیلیک بر صفات ظاهری و تغییرات رنگدانه های فتوسنتزی کالوس کنگرفرنگی (Cynara scolymus L.). پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی. 1397; 10 (26) :128-138

URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-676-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعی گرگان
چکیده:   (44 مشاهده)

     یکی از راهکارهای کنترل شوری و کاهش صدمات وارده به گیاه تحت تنش، استفاده از ترکیباتی چون اسیدسالیسیلیک
می­ باشد. اسیدسالیسیلیک ترکیب فنلی است که به­عنوان مولکول پیام­رسان در ایجاد  تحمل به تنش و حفظ پایداری گیاه نقش دارد. این آزمایش با هدف بررسی اثر سطوح مختلف شوری (0، 5، 50، 100 و 200 میلی­ مولار) و اسیدسالیسیلیک (0، 100، 200 و 300  میکرومولار) بر صفات ظاهری و تغییرات رنگدانه ­های فتوسنتزی کالوس کنگرفرنگی صورت گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده، شوری، اسیدسالیسیلیک و اثر متقابل شوری و اسیدسالیسیلیک اثر معنی ­داری بر صفات رشدی و رنگدانه­ های فتوسنتزی کالوس داشتند. کنگرفرنگی تحمل نسبی به شوری داشته که این تحمل با افزایش صفات ظاهری از جمله رنگ، سفتی و میزان رشد، وزن تر، وزن خشک، میزان کلروفیل­ ها و کارتنوئید کالوس همراه بود. بیشترین رشد و افزایش وزن در کالوس­ های رشد یافته در محیط حاوی 200 میلی­مولار شوری و 100 میکرومولار اسیدسالیسیلیک مشاهده شد. تراکم رنگدانه­ های فتوسنتزی در غلظت­ های بالای شوری در حضور اسیدسالیسیلیک افزایش یافت که نشان­دهنده تلاش سلول گیاه برای سازگاری بیشتر با شرایط تنش است. با توجه به یافته ­های این تحقیق، به دلیل اثرگذاری مثبت شوری و اسیدسالیسیلیک بر ویژگی­های و ترکیبات فتوسنتزی و در نهایت میزان ترکیبات بیوشیمیایی کالوس، می­توان با استفاده از غلظت­ های مناسب آن­ها، عملکرد و ترکیبات ارزشمند کالوس را افزایش داد.

 
 

متن کامل [PDF 2794 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي گياهي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb