دوره 5، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1392 )                   جلد 5 شماره 12 صفحات 84-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بلوچزهی امیربخش، کیانی غفار. تعیین شاخص‌ انتخاب برای بهبود عملکرد در برنج از طریق تجزیه علیت پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی 1392; 5 (12) :84-75

URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-217-fa.html


چکیده:   (4237 مشاهده)

  این تحقیق به منظور تعیین ارتباط بین عملکرد دانه و اجزاء آن و شناسایی صفات دارای بیشترین اثر روی عملکرد 25 رقم برنج، در قالب طرح بلوک ­ های کامل تصادفی اجرا گردید. جهت پی‌بردن به ارتباط بین متغیرها ضرایب همبستگی بین آنها تعیین گردید. ضرایب همبستگی موجود بین صفات نشان داد که صفات تعداد دانه در خوشه، تعداد دانه پر، نسبت طول به عرض دانه و تعداد پنجه بارور همبستگی معنی­داری را با عملکرد دانه داشتند. تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که صفات تعداد دانه در خوشه، تعداد پنجه بارور و طول دانه به ترتیب 31، 1/35 و 1/8 درصد از تغییرات عملکرد دانه را توجیه کردند. نتایج تجزیه علیت نشان داد که بیشترین اثرات مستقیم به ترتیب مربوط به صفات تعداد پنجه بارور (820/0) و تعداد کل دانه در خوشه (714/0) می باشد. تعداد دانه پر در خوشه (641/0) بیشترین اثر غیرمستقیم را بر عملکرد دانه داشت. بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق می­توان صفات تعداد پنجه بارور و تعداد کل دانه در خوشه را به عنوان شاخص‌های بهبود عملکرد دانه در برنج معرفی کرد.

متن کامل [PDF 402 kb]   (1148 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات
دریافت: 1392/11/6 | پذیرش: 1392/11/6 | انتشار: 1392/11/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb