دوره 12، شماره 35 - ( پاییز 1399 )                   جلد 12 شماره 35 صفحات 151-160 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shadadeh M, Pahlevani M H, Zenalinezhad K, Esmaeilzadeh Moghaddam M, Bagherikia S. Evaluation of Baking Quality in Iranian Bread Wheat Cultivars using High Molecular Weight Glutenin Subunits. jcb. 2020; 12 (35) :151-160
URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-1116-fa.html
شاداده مریم، پهلوانی محمد هادی، زینلی‌نژاد خلیل، اسماعیل زاده مقدم محسن، باقری کیا سعید. ارزیابی کیفیت نانوایی ارقام گندم نان ایرانی با استفاده از زیرواحدهای سنگین گلوتنین. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی. 1399; 12 (35) :151-160

URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-1116-fa.html


مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران.
چکیده:   (65 مشاهده)
بهبود کیفیت نانوایی یکی از مهمترین اهداف اصلاحی گندم نان است و ترکیبات زیرواحدهای سنگین گلوتنین نقش کلیدی در ارزش نانوایی دارند. در تحقیق حاضر ترکیب زیرواحدهای سنگین گلوتنین و امتیاز کیفی تعداد 41 رقم گندم نان تجاری ایران با استفاده از نه جفت نشانگر اختصاصی STS تعیین شد. بر اساس نتایج به استثنای دو رقم اروند و روشن که ارزش نانوایی متوسطی داشتند (امتیاز کیفی 6)، ارزش نانوایی سایر ارقام، مطلوب ارزیابی شد (امتیاز کیفی بین 8 تا 10). در مکان‌های ژنی مختلف 11 آلل شناسایی شدند که سه آلل مربوط به Glu-A1، شش آلل مربوط بهGlu-B1  و دو آلل مربوط به Glu-D1 بود. بالاترین فراوانی در مکان ژنی Glu-A1 مربوط به آلل *2 (73/70 درصد)، در مکان ژنی Glu-B1 مربوط به آلل‌ 8+7 (66/53 درصد) و در مکان ژنی Glu-D1 مربوط به آلل 12+2 (22/51 درصد) بود. از میان 15 ترکیب منحصر به فرد بدست آمده ترکیب‌ 12+2، 8+7، *2 (83/26 درصد) با امتیاز کیفی 8 رایج‌ترین ترکیب زیرواحدهای سنگین گلوتنین بود. مجموعه نشانگرهای استفاده شده در این پژوهش امکان شناسایی تمامی زیرواحدهای معمول سنگین گلوتنین در ارقام گندم ایرانی را فراهم آورد و به‌عنوان روشی دقیق و مطمئن برای جایگزینی تکنیک SDS-PAGE قابل استفاده می‌باشند.
متن کامل [PDF 672 kb]   (10 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي گياهي
دریافت: 1399/1/15 | ویرایش نهایی: 1399/9/8 | پذیرش: 1399/5/11 | انتشار: 1399/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb