دوره 11، شماره 30 - ( تابستان 1398 )                   جلد 11 شماره 30 صفحات 198-205 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mezginezhad Z, ghaderi M, alizde Z, izanloo A. Effect of Iron Oxide and Zinc Oxide Nanoparticles of on Callus Viability of Seedless Barberry. jcb. 2019; 11 (30) :198-205
URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-1004-fa.html
مزگی نژاد زهرا، قادری محمدقادر، علیزاده زهره، ایزانلو علی. تاثیر نانو ذرات اکسید آهن و اکسید روی بر زیست مانی کالوس های زرشک بی دانه . پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی. 1398; 11 (30) :198-205

URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-1004-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
چکیده:   (32 مشاهده)
به منظور بررسی تاثیر نانو ذرات اکسیدآهن و اکسید روی بر زیست­ مانی کالوس ­های زرشک بی­دانه­(Berberis vulgaris L.)، آزمایشی در مهرماه 1396 در دانشکده کشاورزی بیرجند انجام شد. کالوس ­ها به مدت دو ماه بر روی محیط کشت MS/2 حاوی ترکیبات هورمونی (TDZ -BAP) و نانوذرات اکسید آهن و اکسید روی در غلظت­ های مختلف قرار گرفتند. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با ده تیمار در سه تکرار اجرا شد و صفات مورد بررسی شامل وزن تر، وزن خشک، درصد زیست­ مانی، سطح کالوس، درصد رطوبت جرمی و میزان جذب نوری (ODبودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد بین تیمارها از نظر صفات وزن تر، وزن خشک، درصد رطوبت جرمی در سطح پنج درصد اختلاف معنی­ داری وجود دارد، مقایسات میانگین تیمارها نشان داد (TDZ و نانو­ اکسید روی با غلظت 100 پی ­پی­ ام) دارای بالاترین وزن خشک کالوس، وزن تر و درصد رطوبت جرمی و (BAP و نانو اکسید روی با غلظت 75 پی­پی­ام) دارای بیشترین درصد زیست­ مانی بود.  مقایسات متعامد بین تیمارها نشان دادند تیمار TDZ و نانو­ اکسید آهن با غلظت 100 پی ­پی ­ام دارای بالاترین و تیمار TDZ و نانو اکسید روی با غلظت 75 پی ­پی ­ام دارای کمترین میزان OD بودند. در مجموع، نتایج نشان دهنده اثر مثبت  نانو ذرات اکسید روی بر کاهش قهوه ­ای شدن و افزایش زیست­ مانی کالوس های زرشک بی­دانه بود.
متن کامل [PDF 975 kb]   (8 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي گياهي
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۲۹ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۶/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۸/۲/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb