@ARTICLE{Bagheri, author = {heydari, ravieh and Bagheri, Nadali and Babaeian Jelodar, Nadali and Najafi Zarrini, Hamid and }, title = {Determination of Genetic Relationships of Some Rice Genotypes Based on Main Nutritional Traits}, volume = {11}, number = {31}, abstract ={در تحقیق حاضر به­ منظور بررسی صفات مهم تغذیه ­ای مثل فعالیت آنتی­ اکسیدانی، محتوای فنل، کارتنوئید، کربوهیدرات محلول و نامحلول و میزان آهن و روی، 35 ژنوتیپ مختلف برنج از ژنوتیپ های بومی و خارجی انتخاب و در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه خوشه­ای، ژنوتیپ ­های مورد مطالعه را در سه گروه قرار داد که صحت گروه ‏بندی ژنوتیپ­ ها با تجزیه تابع تشخیص 3/94 درصد بدست آمد. در این گروه­بندی با توجه به میانگین هر گروه و درصد انحراف از میانگین کل، گروه ‏های مطلوب و نامطلوب شناسایی و کمترین شباهت بین گروه‎های دو و سه مشاهده شد که نشان از اختلاف بین این دو گروه داشت، که گروه سوم با ژنوتیپ­ های فجر، غریب، اوندا و IR64724-67-2-1-2-2R مطلوب ترین و گروه دوم با ژنوتیپ‏ هایی مثل آمل 2، دانش، صدری، موسی‏ طارم و سپیدرود، نامطلوب از نظر ارزش تغذیه ­ای در این تحقیق شناخته شدند. لذا می ‏توان پیشنهاد نمود که بتوان برای انتخاب والدین در برنامه ‏های اصلاحی و دورگ ‏گیری از این دو گروه استفاده نمود. نتایج تجزیه عاملی به روش مولفه ‏های اصلی، چهار عامل اصلی و مستقل که 605/76 درصد واریانس را توجیه می­ کردند، را مشخص نمود. عامل اول با دارابودن 542/27 درصد از واریانس کل به عامل کربوهیدرات و روی و عامل دوم، سوم و چهارم هم با اختصاص 169/18، 148/16 و 745/14 درصد به ­ترتیب به ­عنوان عامل فنلی، عامل فعالیت آنتی ­اکسیدانی و عامل آهن نام­ گذاری شدند. }, URL = {http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-820-fa.html}, eprint = {http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-820-fa.pdf}, journal = {Journal of Crop Breeding}, doi = {10.29252/jcb.11.31.105}, year = {2019} }