%0 Journal Article %A Ghorbanpour, Akram %A Salimi, Azam %A Tajick Ghanbary, Mohammad Ali %A Pirdashti, Hemmatollah %A Dehestani, Ali %T Relationship between Fruit Yield and its Components in Tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) Cultivars using Multivariate Statistical Methods %J Journal of Crop Breeding %V 9 %N 24 %U http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-928-fa.html %R 10.29252/jcb.9.24.22 %D 2018 %K Bi-Plot, Cluster Analysis, Correlation, Path Analysis, Tomato, %X ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ارﺗﺒﺎط ﺻﻔﺎت ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺎ ﻋﻤﻠﻜﺮد میوه، 16 ژﻧﻮﺗﻴﭗ گوجه­فرنگی در ﻗﺎﻟﺐ ﻃرح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ سه ﺗﻜﺮار ﻣﻮرد ارزﻳﺎﺑﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ. بیست ﺻﻔﺖ زراﻋﻲ ﺷﺎﻣﻞ ارتفاع بوته، قطر ساقه، تعداد شاخساره، وزن بوته، تعداد شاخه جانبی، تعداد و وزن تر و خشک برگ، ساقه و ریشه، تعداد میوه در هر بوته، وزن میوه، طول و عرض میوه، نسبت طول به عرض و فاصله میوه تا سطح زمین، محتوای کلروفیل و عملکرد ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮفت. ﻋﻤﻠﻜﺮد میوه ﺑﺎ ﺻﻔﺎت ارتفاع بوته، تعداد برگ، محتوای کلروفیل و تعداد میوه ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﻲ ﻣﺜﺒﺖ و ﻣﻌﻨﻲ­داری داشت. نتایج رگرسیون گام به گام با ضریب تبیین ۸9 درصد نشان داد تعداد میوه در بوته، مهمترین جزء عملکرد است. نتایج تجزیه علّیت نیز نشان داد این ﺻﻔﺖ دارای ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ اﺛﺮ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻣﺜﺒﺖ (94/0=I) و محتوای کلروفیل (059/0- =I)، بیشترین اﺛﺮ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻣﻨﻔﻲ روی ﻋﻤﻠﻜﺮد میوه دارند، ﻟﺬا ﻣﯽﺗﻮان از ایﻦ ﺻﻔﺎت ﺑﻪ ﺧﻮﺑﯽ در اﻓﺰایﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮد اﺳـﺘﻔﺎده ﮐﺮد. با توجه به نتایج ضریب همبستگی کوفنتیک، ماتریس تشابه اقلیدوسی با الگوریتم UPGMA ارقام گوجه­فرنگی را به دو گروه دسته­بندی کردند. همچنین نتایج بای­پلات و تجزیه خوشه­­ای یکدیگر را تایید نمودند. در مجموع در ﺑﯿﻦ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﻣﻮرﻓﻮ- ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻜﻲ، ﺻﻔﺎﺗﯽ ﻧﻈﯿﺮ ارتفاع بوته، تعداد برگ، محتوای کلروفیل و تعداد میوه ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ﻣﻬﻢﺗﺮی ﺑﺮای ﮔﺰیﻨﺶ ﻫﯿﺒﺮیﺪﻫﺎی گوجه­فرنگی ﺑﺎ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﺎﻻ ﻫﺴﺘﻨﺪ. %> http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-928-fa.pdf %P 22-29 %& 22 %! %9 Research %L A-10-1-299 %+ Department of plant Biology, Faculty of Science, Kharazmi University %G eng %@ 2228-6128 %[ 2018