دوره 11، شماره 31 - ( پاییز 1398 )                   جلد 11 شماره 31 صفحات 105-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

heydari R, Bagheri N, Babaeian Jelodar N, Najafi Zarrini H. Determination of Genetic Relationships of Some Rice Genotypes Based on Main Nutritional Traits. jcb. 2019; 11 (31) :105-114
URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-820-fa.html
حیدری راویه، باقری نادعلی، بابائیان جلودار نادعلی، نجفی زرینی حمید. تعیین روابط ژنتیکی برخی ژنوتیپ های برنج بر اساس صفات مهم تغذیه ای. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی. 1398; 11 (31) :105-114

URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-820-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (117 مشاهده)
در تحقیق حاضر به­ منظور بررسی صفات مهم تغذیه ­ای مثل فعالیت آنتی­ اکسیدانی، محتوای فنل، کارتنوئید، کربوهیدرات محلول و نامحلول و میزان آهن و روی، 35 ژنوتیپ مختلف برنج از ژنوتیپ های بومی و خارجی انتخاب و در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه خوشه­ای، ژنوتیپ ­های مورد مطالعه را در سه گروه قرار داد که صحت گروه ‏بندی ژنوتیپ­ ها با تجزیه تابع تشخیص 3/94 درصد بدست آمد. در این گروه­بندی با توجه به میانگین هر گروه و درصد انحراف از میانگین کل، گروه ‏های مطلوب و نامطلوب شناسایی و کمترین شباهت بین گروههای دو و سه مشاهده شد که نشان از اختلاف بین این دو گروه داشت، که گروه سوم با ژنوتیپ­ های فجر، غریب، اوندا و IR64724-67-2-1-2-2R مطلوب ترین و گروه دوم با ژنوتیپ‏ هایی مثل آمل 2، دانش، صدری، موسی‏ طارم و سپیدرود، نامطلوب از نظر ارزش تغذیه ­ای در این تحقیق شناخته شدند. لذا می ‏توان پیشنهاد نمود که بتوان برای انتخاب والدین در برنامه ‏های اصلاحی و دورگ ‏گیری از این دو گروه استفاده نمود. نتایج تجزیه عاملی به روش مولفه ‏های اصلی، چهار عامل اصلی و مستقل که 605/76 درصد واریانس را توجیه می­ کردند، را مشخص نمود. عامل اول با دارابودن 542/27 درصد از واریانس کل به عامل کربوهیدرات و روی و عامل دوم، سوم و چهارم هم با اختصاص 169/18، 148/16 و 745/14 درصد به ­ترتیب به ­عنوان عامل فنلی، عامل فعالیت آنتی ­اکسیدانی و عامل آهن نام­ گذاری شدند.
متن کامل [PDF 2209 kb]   (36 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات، بیومتری
دریافت: ۱۳۹۶/۶/۱۹ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۱۰/۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۰/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۸/۹/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb