دوره 8، شماره 19 - ( پاییز 1395 )                   جلد 8 شماره 19 صفحات 1-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4427 مشاهده)

به منظور بررسی روابط علت و معلولی خواص وابسته به کیفیت نانوایی گندم نان و شناخت عوامل پنهانی و تاثیرگذار بر کیفیت تکنولوژی گندم نان، آزمایشی با استفاده از شش رقم گندم تجاری به همراه 15 هیبرید F1 حاصل از تلاقی آنها در
سال­های زراعی و 90-1389 در ایستگاه تحقیقات آبی ماهیدشت کرمانشاه در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی انجام شد. در این مطالعه تعداد 14 صفت وابسته به خواص نانوایی گندم مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتیجه تجزیه واریانس ساده صفات اندازه­گیری شده نشان داد که بیشتر این صفات در سطح  یک درصد معنی­دار بودند. در بررسی همبستگی خواص وابسته به کیفیت نانوایی، صفات درصد پروتئین دانه، سختی دانه، درصد گلوتن تر، حجم نان، درصد جذب آب آرد و حجم رسوب زلنی و SDS همبستگی­های مثبت و معنی­داری در سطح یک درصد نشان دادند. در بررسی تجزیه عاملی، چهار عامل اصلی و مستقل در مجموع 57/75 درصد واریانس کل را توجیه نمودند. عامل اول به تنهایی 34/40 درصد تغییرات متغیرها را تشریح نمود. رابطه حجم رسوب زلنی و حجم رسوب SDS با صفات وابسته به خواص نانوایی گندم با استفاده از تجزیه مسیر به ­ترتیب نشان دادند که سه صفت درصد رطوبت دانه، درصد جذب آّب آرد و درصد پروتئین دانه در مدل به مقدار 52 درصد از تغییرات حجم رسوب زلنی و برای حجم رسوب SDS نیز دو صفت درصد پروتئین و گلوتن­تر به مقدار 53 درصد از تغییرات حجم رسوب SDS را توجیه نمودند.

متن کامل [PDF 390 kb]   (2293 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات
دریافت: 1395/10/22 | ویرایش نهایی: 1395/10/25 | پذیرش: 1395/10/22 | انتشار: 1395/10/22

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.