بهمنظور ارزیابی واکنش لاینهای موتانت برنج طارم محلی (M6) به تنش شوری در مرحله جوانهزنی مطالعهای به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. ژنوتیپهای برنج شامل 33 لاین موتانت طارم محلی (نسل M6) به همراه رقمهای حسنی(متحمل)، طارم محلی، طارم جلودار، بینام و IR29 (حساس) و سطوح شوری NaCl شامل صفر، 4، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر (ds/m) بودند. صفات طول ساقهچه، طول ریشهچه، نسبت طول ساقهچه به ریشهچه، وزن خشک ساقهچه، وزن خشک ریشهچه، درصد جوانهزنی و سرعت جوانهزنی اندازهگیری شد. شوری تاثیر معنیداری روی همه صفات اندازهگیری شده داشت. نتایج نشان داد درصد و سرعت جوانهزنی با افزایش شدت شوری کاهش یافت و ژنوتیپهای متحمل سرعت جوانهزنی بیشتری داشتند. لاینهای مورد مطالعه در شوری 12 دسیزیمنس بر متر تحمل خوبی نداشته اما در سطوح شوری 4 و 8 دسیزیمنس بر متر با توجه به صفات اندازهگیری شده لاینهای 1، 7، 3، 5،2، 6، 15، 8، 4، 9 و 10 متحمل بوده و لاینهای 25 و 26 نسبت به شوری حساس بودند.