دوره 10، شماره 25 - ( بهار 1397 1397 )                   جلد 10 شماره 25 صفحات 1-6 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (230 مشاهده)

به­منظور ارزیابی واکنش لاین‌های موتانت برنج طارم محلی (M6) به تنش شوری در مرحله جوانه‌زنی مطالعه‌ای به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. ژنوتیپ‌های برنج شامل 33 لاین موتانت طارم محلی (نسل M6) به همراه رقم‌های حسنی(متحمل)، طارم محلی، طارم جلودار، بینام و IR29 (حساس) و سطوح شوری NaCl شامل صفر، 4، 8 و 12 دسی­زیمنس بر متر (ds/m) بودند. صفات طول ساقه‌چه، طول ریشه‌چه، نسبت طول ساقه‌چه به ریشه‌چه، وزن خشک ساقه‌چه، وزن خشک ریشه‌چه، درصد جوانه‌زنی و سرعت جوانه‌زنی اندازه‌گیری شد. شوری تاثیر معنی‌داری روی همه صفات اندازه‌گیری شده داشت. نتایج نشان داد درصد و سرعت جوانه‌زنی با افزایش شدت شوری کاهش یافت و ژنوتیپ‌های متحمل سرعت جوانه‌زنی بیشتری داشتند. لاین‌های مورد مطالعه در شوری 12 دسی­زیمنس بر متر تحمل خوبی نداشته اما در سطوح شوری 4 و 8 دسی­زیمنس بر متر با توجه به صفات اندازه‌گیری شده لاین‌های 1، 7، 3، 5،2، 6، 15، 8، 4، 9 و 10 متحمل بوده و لاین‌های 25 و 26 نسبت به شوری حساس بودند.
 

واژه‌های کلیدی: برنج، تنش شوری، جوانه‌زنی، مقاومت
متن کامل [PDF 1328 kb]   (111 دریافت)