دوره 6، شماره 14 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 6 شماره 14 صفحات 67-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of NaCl Stress on Grain Yield and their Components in Iranian Rice Genotypes. jcb. 2014; 6 (14) :67-83
URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-320-fa.html
میردار منصوری شهربانو، بابائیان جلودار نادعلی، باقری نادعلی. بررسی تأثیرپذیری عملکرد و اجزا عملکرد تعدادی از ارقام و لاین های برنج ایرانی تحت تنش NaCl . پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی. 1393; 6 (14) :67-83

URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-320-fa.html


چکیده:   (1517 مشاهده)

  به منظور بررسی تنش شوری بر عملکرد و اجزاء عملکرد 21 ژنوتیپ برنج، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار در گلخانه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1388 انجام شد. تنش شوری در مرحله رشد زایشی برنج در سه سطح شامل شاهد (آب معمولی منطقه)، 6 و 10 دسی­ زیمنس بر متر کلرید سدیم اعمال شد. نتایج نشان داد که بین ژنوتیپ‌ها اختلاف معنی‌داری برای صفات مورد مطالعه وجود دارد. کمترین میزان کاهش در عملکرد دانه مربوط به شصتک محمدی و طارم دانش بود، لذا در این تحقیق به عنوان متحمل‌ترین ارقام در تنش 6 دسی زیمنس بر متر کلرید سدیم شناسایی شدند. در تنش 10 دسی زیمنس بر متر کلرید سدیم رقم حسنی کمترین کاهش عملکرد دانه در تک بوته را نسبت به شرایط بدون تنش دارا بود. شوری همچنین باعث افزایش درصد عقیمی در ژنوتیپ­های برنج مورد مطالعه شد. نتایج تجزیه همبستگی نشان داد که عملکرد دانه در سطوح شوری 6 و 10 دسی زیمنس بر متر همبستگی بسیار معنی­داری با تعداد خوشه در بوته داشت. در مجموع ارقامی همانند شصتک محمدی، حسنی، طارم دانش، لاین 109 و لاین 75 برای صفات مربوط به در مرحله رشد زایشی از نظر تحمل به شوری برتر از سایر ارقام مورد ارزیابی بودند.

متن کامل [PDF 694 kb]   (606 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb