دوره 5، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1392 )                   جلد 5 شماره 12 صفحات 84-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (4259 مشاهده)

  این تحقیق به منظور تعیین ارتباط بین عملکرد دانه و اجزاء آن و شناسایی صفات دارای بیشترین اثر روی عملکرد 25 رقم برنج، در قالب طرح بلوک ­ های کامل تصادفی اجرا گردید. جهت پی‌بردن به ارتباط بین متغیرها ضرایب همبستگی بین آنها تعیین گردید. ضرایب همبستگی موجود بین صفات نشان داد که صفات تعداد دانه در خوشه، تعداد دانه پر، نسبت طول به عرض دانه و تعداد پنجه بارور همبستگی معنی­داری را با عملکرد دانه داشتند. تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که صفات تعداد دانه در خوشه، تعداد پنجه بارور و طول دانه به ترتیب 31، 1/35 و 1/8 درصد از تغییرات عملکرد دانه را توجیه کردند. نتایج تجزیه علیت نشان داد که بیشترین اثرات مستقیم به ترتیب مربوط به صفات تعداد پنجه بارور (820/0) و تعداد کل دانه در خوشه (714/0) می باشد. تعداد دانه پر در خوشه (641/0) بیشترین اثر غیرمستقیم را بر عملکرد دانه داشت. بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق می­توان صفات تعداد پنجه بارور و تعداد کل دانه در خوشه را به عنوان شاخص‌های بهبود عملکرد دانه در برنج معرفی کرد.

متن کامل [PDF 402 kb]   (1162 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات
دریافت: 1392/11/6 | پذیرش: 1392/11/6 | انتشار: 1392/11/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.