XML English Abstract Print


1- جهاد کشاورزی
2- دانشگاه کشاورزی ساری
3- دانشگاه کشاورزی
4- معاونت برنج آمل
چکیده:   (72 مشاهده)

برنج پس از گندم دومین غله مهم در جهان بوده و از قدیمی­ترین گیاهان زراعی محسوب می­شود. اگر چه سطح زیر کشت برنج در دنیا کم­تر از گندم است، اما مقدار تولید آن با گندم برابری می­کند. این گیاه غذای اصلی بیش از نیمی از مردم جهان است، به­طوری­که میزان مصرف سرانه آن در جهان 50 کیلوگرم می­باشد. در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، برنج تولید شده با توجه به روند رشد جمعیت تکافوی مصرف را نمی­کند و پیش­بینی می­شود در آینده این مساله ابعاد حادتری پیدا کند. بدین­جهت، سازمان­های بین­المللی سعی در سرعت بخشیدن به برنامه­های به­نژادی نموده­اند که در این راستا موسسه بین­المللی تحقیقات برنج (ایری) توجه خاصی نسبت به کشورهای برنج­خیز داشته است. در سال‌های اخیر، فراگیر شدن سیستم دوبار کشت برنج در سال به­همراه گسترش خطر کم‌آبی، گسترش سطح زیرکشت ارقام دیررس، که مصرف آب بالاتری دارند، را با محدودیت جدی مواجه ساخته است. بنابراین، توسعه ارقام اصلاح­شده زودرس نیمه‌پاکوتاه و مقاوم به خوابیدگی با دوره رشد کوتاه­تر و نیاز آبی کم­تر از اولویت‌های مهم تحقیقاتی به­شمار می­آید. تحقیق حاضر با هدف مطالعه سازگاری و پایداری لاین­های خالص زودرس و پاکوتاه حاصل از تلاقی بین ارقام محلی و ارقام اصلاح­ شده اجرا گردید.
 

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات، بیومتری
دریافت: 1403/8/5 | پذیرش: 1404/1/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by: Yektaweb