به منظور بررسی شناسایی معیارهای مورفولوژیک جهت گزینش ارقام متحمل به شوری گندم
(Triticum aestivum L.) ، آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار رقم گندم سیستانی و نیشابور (ارقام متحمل)، بهار و تجن (ارقام حساس) با چهار سطح شوری (3/1، 5، 10 و 15 دسی زیمنس برمتر) بودند . سطوح شوری با استفاده از نمک های NaCl و CaCl2 و با نسبت مولی 1:10تهیه گردیدند. ارقام متحمل به شوری (سیستانی و نیشابور) ضمن دارا بودن مقادیر بالاتر صفاتی مانند وزن خشک ریشه و ساقه، سطح برگ، زیست توده (بیوماس) و تعداد پنجه و برگ، سطح وحجم ریشه در شرایط تنش، بیشترین میزان عملکرد را نیز نشان دادند. براساس نتایج حاصل از همبستگی بین صفات با عملکرد در شرایط تنش و بدون تنش، تعداد پنجه و برگ و بیوماس تولیدی به عنوان معیارهای مناسب جهت گزینش ارقام متحمل به شوری در گندم معرفی شدند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |