دوره 3، شماره 7 - ( 2-1390 )                   جلد 3 شماره 7 صفحات 1-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4765 مشاهده)
به منظور بررسی روابط صفات فنولوژیکی، اجزای عملکرد و عملکرد دانه، 30 لاین سویا از گروه های رسیدگی متفاوت، در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان در سال 1388 مورد مطالعه قرار گرفتند. 13 صفت مربوط به مراحل رشد رویشی و زایشی، عملکرد و اجزاء عملکرد، درصد روغن و پروتئین دانه مورد ارزیابی قرار گرفتند. صفات روز تا گلدهی، تعداد شاخه در بوته، تعداد غلاف در شاخه اصلی، روز تا رسیدگی و (اجزای عملکرد) همبستگی مثبت و معنی داری را با عملکرد دانه داشتند. صفات درصد پروتئین دانه و نسبت وزن پوسته به دانه همبستگی منفی و معنی داری را با عملکرد دانه در بوته داشتند. در مدل رگرسیون گام به گام 79% تغییرات در عملکرد دانه توسط صفات روز تا گلدهی، تعداد دانه در بوته، تعداد شاخه در بوته، درصد پروتئین دانه و نسبت وزن پوسته به دانه و 21% آن توسط سایر صفات مورد بررسی توجیه گردید. لذا از پنج صفت مزبور برای انجام تجزیه علیت استفاده شد. نتایج نشان داد که، بیشترین اثر مستقیم و مثبت بر عملکرد دانه مربوط به روز تا گلدهی و پس از آن تعداد شاخه در بوته قرار گرفت.
متن کامل [PDF 843 kb]   (886 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات
دریافت: ۱۳۹۲/۲/۱۶