دوره 9، شماره 21 - ( بهار 1396 )                   جلد 9 شماره 21 صفحات 166-174 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of Growth Regulators on Callus Induction and Regeration in citrus Rootstock . jcb. 2017; 9 (21) :166-174
URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-808-fa.html
حسینی سیدزهرا، بابائیان جلودار نادعلی، رحیمیان حشمت اله، رنجبر غلامعلی. تاثیر تنظیم کننده های رشد بر القای کالوس و باززایی برخی پایه‌های مرکبات. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی. 1396; 9 (21) :166-174

URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-808-fa.html


دانشجوی دکتری اصلاح نباتات
چکیده:   (138 مشاهده)
به منظور بررسی تاثیر تنظیم­کننده‌های رشد بر القای کالوس‌زایی و باززایی پایه­های مختلف مرکبات، پنج پایه مرکبات انتخاب شد. بعد از استریل بذرها به محیط کشت و دمای 25 درجه سانتی­گراد با 16 ساعت روشنایی و هشت ساعت تاریکی قرار داده شد و بعد از گذشت یک ماه ریز نمونه­هایی از برگ­های جوان تهیه شدند. القای کالوس روی محیط کشت EME تحت آزمایش فاکتوریل با سه عامل رقم در پنج سطح (نارنج، پونسیروس، سیترنج، سیتروملو، ولکامریانا)، غلظت هورمون NAA در سه سطح (5/0، 1، 5/1 میلی­گرم در لیتر) و غلظت هورمون Kin در سه سطح (3، 4، 6 میلی گرم در لیتر) در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. در مرحله باززایی کالوس، 5 پایه مرکبات با 5 ترکیب هورمونی تحت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج، بیشترین درصد کالوس‌زایی رقم نارنج مربوط به 5/0 میلی‌گرم در لیتر NAA +سه میلی‌گرم در لیتر Kin (25 درصد)، بیشترین درصد کالوس‌زایی رقم پونسیروس مربوط به یک میلی‌گرم در لیتر NAA +سه میلی‌گرم در لیتر Kin (100 درصد) و  5/1 میلی‌گرم در لیترNAA  + سه میلی‌گرم در لیتر Kin (100 درصد) بوده است. در مورد رقم سیترنج بیشترین درصد کالوس‌زایی مربوط به 5/0 میلی‌گرم در لیترNAA  + شش میلی‌گرم در لیتر Kin (91 درصد) و سیتروملو مربوط به یک میلی‌گرم در لیتر NAA  + سه میلی‌گرم در لیتر Kin (92 درصد) و در رقم ولکامریانا بیشترین درصد کالوس‌زایی مربوط به 5/1 میلی‌گرم در لیتر NAA  + سه میلی‌گرم در لیتر Kin (100 درصد) بوده است. فراوانی کالوس­زایی غالبا متاثر از تنظیم­کننده­های رشدی NAA و Kin با غلظت­های 1.5 و سه میلی­گرم در لیتر بود. همچنین BA و NAA در باززایی موثر شناخته شده اند. به نحوی با افزودن سه میلی­گرم در لیتر Kin به محیط کشت، کالوس­دهی و 2/0 میلی­گرم BA و یک میلی­گرم NAA باززایی از کالوس افزایش یافته است.
متن کامل [PDF 654 kb]   (51 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات، بیومتری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Crop Breeding

Designed & Developed by : Yektaweb