[صفحه اصلی ]     [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 19 - ( پاییز 1395 ) ::
برگشت به فهرست نشریات جلد 8 شماره 19 صفحات 8-1
تجزیه عاملی و علیت صفات وابسته به کیفیت نانوایی گندم نان (Triticum aestivum L.)
فرهاد صادقی ، حمید دهقانی
استادیار
چکیده:   (108 مشاهده)

به منظور بررسی روابط علت و معلولی خواص وابسته به کیفیت نانوایی گندم نان و شناخت عوامل پنهانی و تاثیرگذار بر کیفیت تکنولوژی گندم نان، آزمایشی با استفاده از شش رقم گندم تجاری به همراه 15 هیبرید F1 حاصل از تلاقی آنها در
سال­های زراعی و 90-1389 در ایستگاه تحقیقات آبی ماهیدشت کرمانشاه در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی انجام شد. در این مطالعه تعداد 14 صفت وابسته به خواص نانوایی گندم مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتیجه تجزیه واریانس ساده صفات اندازه­گیری شده نشان داد که بیشتر این صفات در سطح  یک درصد معنی­دار بودند. در بررسی همبستگی خواص وابسته به کیفیت نانوایی، صفات درصد پروتئین دانه، سختی دانه، درصد گلوتن تر، حجم نان، درصد جذب آب آرد و حجم رسوب زلنی و SDS همبستگی­های مثبت و معنی­داری در سطح یک درصد نشان دادند. در بررسی تجزیه عاملی، چهار عامل اصلی و مستقل در مجموع 57/75 درصد واریانس کل را توجیه نمودند. عامل اول به تنهایی 34/40 درصد تغییرات متغیرها را تشریح نمود. رابطه حجم رسوب زلنی و حجم رسوب SDS با صفات وابسته به خواص نانوایی گندم با استفاده از تجزیه مسیر به ­ترتیب نشان دادند که سه صفت درصد رطوبت دانه، درصد جذب آّب آرد و درصد پروتئین دانه در مدل به مقدار 52 درصد از تغییرات حجم رسوب زلنی و برای حجم رسوب SDS نیز دو صفت درصد پروتئین و گلوتن­تر به مقدار 53 درصد از تغییرات حجم رسوب SDS را توجیه نمودند.

واژه‌های کلیدی: گندم نان، تجزیه عامل ها، تجزیه علیت، خواص وابسته به کیفیت نانوایی، ضرایب همبستگی
متن کامل [PDF 390 kb]   (192 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اصلاح نباتات
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study of Correlation Coefficients and Factors Analysis of Bread-making Quality Attributes in Beard Wheat (Triticum aestivum L.). jcb. 2017; 8 (19) :8-1
URL: http://jcb.sanru.ac.ir/article-1-687-fa.html
صادقی فرهاد، دهقانی حمید. تجزیه عاملی و علیت صفات وابسته به کیفیت نانوایی گندم نان (Triticum aestivum L.) . پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی. 1395; 8 (19) :8-1
برگشت به فهرست نشریات دوره 8، شماره 19 - ( پاییز 1395 )
پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی Journal of Crop Breeding
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 784 queries by yektaweb 3302